مشاهیر و بزرگان

استاد محمدتقی جامع نایینی

image_pdfimage_print

دبیر دلسوز و شاعر گرانقدر زنده یاد حاج محمدتقی جامع نایینی فرزند میرزا محمدعلی عالم در اسفندماه ۱۲۹۶ مطابق با عید سعید غدیر خم (بر طبق ماده تاریخ پدرشان سال و مه و وقت روز در دل عید غدیر ۱۳۳۲ ه.ق) چشم به جهان گشود.

مرحوم میرزا محمدعلی مجتهد از همدرسان مرحوم آیت الله نایینی بود که پس از تحصیلات نجف اشرف به نایین آمده و به زعامت پرداخت. مرحوم محمدتقی جامع نوه مرحوم نظام العلما و نتیجه مرحوم حاج میرزا محمد مجتهد که هر یک از علماي بزرگ زمان خود بودند، می باشد. او در ۶ ماهگی پدر و در دوران کودکی مادر خویش را از دست داده و سرپرستی وي را برادر بزرگترش مرحوم شمس الدین محمدجامع که بعدها از قضات عالی رتبه دادگستري گردید به عهده گرفت.

تحصیلات ابتدایی را در نایین نزد مرحوم ملا رضا گذرانید براي ادامه تحصیل به اصفهان رهسپار گردید و در دبیرستان سعدي به فراگیري علوم پرداخت و علوم دینی را نیز در حوزه اصفهان آموخت. پس از خدمت سربازي به استخدام وزارت فرهنگ در آمده در استان چهارمحال بختیاري (بن، ناغان، وردنجان، شهرکرد) مشغول به تدریس شد در سال ۱۳۳۴ به نایین منتقل و در دبیرستان هاي شهر به دبیري دروس عربی، دینی و ادبیات پرداخت در سا ل ۱۳۳۶ با همکاري رئیس فرهنگ وقت به تأسیس کتابخانه عمومی شهر اقدام نمود و با حفظ سمت دبیري مسئولیت کتابخانه را نیز به عهده گرفت با مساعی ایشان کتب ارزنده اي براي کتابخانه فراهم شد تا جایی که کتابخانه عمومی نایین یکی از کتابخانه هاي خوب استان گردید.

mohammad-taghi-jame-naeini

چند سال اواخر خدمت را ناخواسته از آموزش و پرورش به وزارت فرهنگ و هنر آن روز منتقل گردید و بالاخره در سال ۱۳۵۴ به قول خودش که همواره عاشق کار و تلاش و تدریس بود. بعد از سی و چند سال خدمت بازنشسته گردید. از آن پس به صورت حق التدریس با دبیرستانها همکاري داشت و کتابخانه شخصی ایشان محل مراجعه دوستداران علم و دانش و محققین گردید به طوري که هرگز اطراف ایشان از دانشجو و معلم و پژوهنده خالی نبود. خوشبختانه آثار فراوانی از ایشان به جاي مانده است که انشاءالله با همت ادب دوستان به چاپ خواهد رسید که عبارتند از:

  • مقتبسات
  • چلچله
  • زنگ پنجم
  • ضرب المثل هاي نایینی
  • اشعار و مناقب و مراثی در حدود ۷ یا ۸ هزار بیت
  • داستان هاي شیرین و جذاب

ضمناً مرحوم زنده یاد کتابهایی را که مطالعه می کردند نظرات خود را نیز پشت جلد آنها می نوشت که مجموعه اي بسیار ارزشمند است. ضمناً دو اثر ایشان نیز چاپ شد که یکی سالنامه کتابخانه فرهنگ و هنر نایین ۴۹ ۱۳۴۸ و دیگر اندیشه آشفته (گزیده هاي جامع) می باشد. (سالنامه کتابخانه عمومی نایین سال ۱۳۵۰ ) در تابستان ۱۳۷۰ کتابخانه ایشان به وسیله افرادي از خدا بی خبر به آتش کشیده شد و مرحوم جامع که دلخوشیش کتابخانه اش بود بر اثر این حادثه بیمار و رنجور گردید و سرانجام در شهریور ماه ۱۳۷۱ در سن ۷۵ سالگی به رحمت ایزدي پیوست. (اشعاري از استاد محمدتقی جامع نایینی در بخش معرفی شاعران نیز آورده شده است.)

برگرفته از: کتاب فرهنگ نایین

برچسب ها

نایینی

تمام اطلاعات مندرج در این سایت با ذکر از منبع منتشر خواهد شد . در صورتی که مطالب نیاز به ویرایست دارد لطفا از منوی " ارسال مطالب توسط شما " یا قسمت "تماس با ما " یا از پایین همین مطلب قسمت " گزارش تخلف و محتوای اشتباه " مطلب را تصحیح و با ذکر از منبع ارسال نمایید . باتشکر منتظر نظرات پیشنهادات و انتقادات شما بزرگواران هستم . به امید فرداهای روشن برای شهر هزاره های تاریخی

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بستن