سوغات و صنایع دستی

کپچو خوشمزه ای از دیار نایین

اگر به شهر نایین سفر می کنید ، باید بدانید در کنار صنایع دستی ، می توانید با خودتان از این شهر خوشمزه ای سوغاتی ببرید.

image_pdfimage_print

شیرینی سنتی نایین که به انواع نان برنجی، نان گندمی، شیرمال ، حاج بادام و حاج پسته نامگذاری می شود از مرغوبترین انواع برنج، گندم، بادام و پسته تهیه شده و در نایین با نام کپچو شناخته می شود .

کپچو بدون افزودنی و مواد نگهدارنده و همچنین با کمترین میزان شیرینی و قند تهیه میشود برای همین متقاضیان زیادی دارد. آرد گندم، آرد برنج، روغن جامد، شکر ساییده شده، هل، زرده تخم مرغ، گلاب و آب از مواد تشکیل دهنده این شیرینی سنتی خوشمزه است.

شهرستان نایین پهناور ترین شهرستان استان اصفهان و در شرق این استان قرار دارد . مردمانی خونگرم و مهمانپذیر که در پذیرایی و مهمانوازی شهره اند . وجود این شهرستان در کویر مرکزی ایران و دسترسی کمتر به آب باعث بوجود آمدن تنوع غذایی خاص در این منطقه از کشور شده است که از جمله میتوان به ماستینه ، کمه ، نان محلی ، نان خشک مخصوص نایین و…اشاره کرد ، اما میان وعده و چاشتی مهم برای این منطقه از روزگاران گذشته وجود دارد که در میان اهالی این منطقه بسیار خاص و حائز اهمیت بوده و آن شیرینی سنتی نایین که با گویش مردمان این منطقه به ” کپچو ” معروف است .

این شیرینی نشات گرفته از فرهنگ، آداب و سبک زندگی مردم این خطه از ایران عزیز است . شیرینی‌ که امروزه نیز با گذشت چندین سال از زمان پیدایش آن، همچنان توسط بانوان خوش‌سلیقه‌ی نایینی تهیه می‌شود .

کاملا بدیهی است که در برخی از ماه‌ها، مصرف تعدادی از خوراکی‌ها به صورت ویژه و در سطح وسیعی نسبت به سایر روزهای سال، صورت می‌پذیرد. به عنوان مثال می‌توان از ماه مبارک رمضان و شیرینی‌ها و خوراکی‌های مخصوص آن نام برد که حال و هوایی به یاد ماندنی را در ذهن انسان‌ها به یادگار می‌گذارد.

شیرینی سنتی نایین از خوراکی‌های بومی و سنتی است که اغلب در ایام نوروز و شروع سال نو تهیه و مورد استفاده قرار می‌گیرد .

در گذشته و در روزهای آخر اسفند خانواده های نایینی به صورت گروهی و دسته جمعی به پخت این شیرینی پرداخته و هر خانواده با قبول قسمتی از زحمت این سنت ، فرهای سنتی را با آتش هیزم به پا ساخته و در کنار هم مشغول تهیه این شیرینی سنتی می شدند .

با توجه به مواد اولیه‌ی در دسترس و ذائقه‌ی افراد جامعه، خوراکی‌های بومی و سنتی تهیه و طبخ می‌شود که بسیاری از آن‌ها توسط گردشگران داخلی و خارجی، به عنوان سوغاتی دوست‌داشتنی برای اقوام و آشنایان خریداری می‌شود .

بی شک کسانی که مزه ی خاص شیرینی سنتی نایین را چشیده اند معطوف آن گشته و به طریق ممکن این شیرینی را تهیه و در میان وعده های خود از آن استفاده می کنند ، شیرینی که بدلیل جغرافیای خاص این منطقه از ماندگاری بالا برخوردار بوده و تا شش ماه میتوان در جایی خنک و بدور از گرما و آفتاب از طعم و مزه ی خاص آن لذت برد  .

یکی از نکات مثبت و فوق‌العاده‌ی این خوراکی بومی است که به راحتی و در مدت زمان کوتاهی می‌توان با استفاده از کمترین و در دسترس ترین مواد ، این شیرینی خوش‌طعم و مطبوع را تهیه و در کنار اعضای خانواده میل کرد.

این شیرینی بومی و خاص در انواع شیرمال ، برنجی و شکری طبخ می‌شود که هر کدام در نوع خود از طعم و عطری بی‌نظیر برخوردار است.

کپچو بدون افزودنی و مواد نگهدارنده و همچنین با کمترین میزان شیرینی و قند تهیه میشود برای همین متقاضیان زیادی دارد.

آرد گندم، آرد برنج، روغن جامد، شکر ساییده شده، هل، زرده تخم مرغ، گلاب و آب از مواد تشکیل دهنده این شیرینی سنتی خوشمزه است.

برچسب ها

نایینی

تمام اطلاعات مندرج در این سایت با ذکر از منبع منتشر خواهد شد . در صورتی که مطالب نیاز به ویرایست دارد لطفا از منوی " ارسال مطالب توسط شما " یا قسمت "تماس با ما " یا از پایین همین مطلب قسمت " گزارش تخلف و محتوای اشتباه " مطلب را تصحیح و با ذکر از منبع ارسال نمایید . باتشکر منتظر نظرات پیشنهادات و انتقادات شما بزرگواران هستم . به امید فرداهای روشن برای شهر هزاره های تاریخی

۲ دیدگاه

  1. بازتاب: itsMasum.Com
  2. بازتاب: muscat jobs

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بستن